El cos importa fins que ja no importa.

Imatge del Restaurant La Burguesa

Imatge del Restaurant La Burguesa

ES BIEN SABIDO QUE LAS HAMBURGUESAS PUEDEN SER: ENTRADAS EN CARNES, VERDULERAS, PICANTES, RESULTONAS, SOLTERONAS, EMPERIFOLLADAS, PLANCHADAS, REFRITAS, ESPECIALES O CLÁSICAS… PERO TODAS, SIN EXCEPCIÓN, IGUALMENTE TENTADORAS…

¿Te apetece probar la mejor hamburguesa de la ciudad?

Pues no, no me apetece.

Aquesta és la filosofia del negoci “La Burguesa” que ja té 4 locals a Barcelona. Gràcies a la informació que ens va enviar una amiga he descobert que al Carrer Tuset, 15 hi ha un restaurant on mai no aniré. Per dos motius: El primer: Sóc vegetariana. El segon: És un lloc esgarrifós amb una imatge corporativa sexista, que emula a esquarterar una dona com a reclam publicitari per incitar a cruspir-te un combinat de carn amb patates. S’hauran herniat de pensar en fer un joc de paraules entre “Hamburguesa” i “La Burguesa”. Hauran cagat a gust després de penjar el cartell de la cutre imitació de “La Maja Desnuda” de Goya com si la dona fos un porc, una porca, i la tallessin a trossets. I a sobre amb el subtítol de que és una senyora hamburguesa…

Ja no és només perquè m’estimi als animals, és que m’estimo les dones! És que teniu un restaurant que em fa vomitar, vull posar mil fulls de reclamació però no vull entrar per la porta, vull dir a cada persona que vulgui asseure’s a les vostres cadires modernetes vintage que vagi a dinar a casa!

Voleu tallar la dona a pedaços, fragmentar-la en parts petites per vendre’ns la seva carn, n’hi ha de molts tipus, no us penseu! Ens convideu a demanar “pezuñar”, tallar el “pescuezo”, tastar la “chica liguero” i endinsar-nos als sabors del “pecadillo”… Però que us heu begut l’enteniment?

Segur que en aquest cos tallat amb línies discontínues trobes la teva part preferida per esquarterar, perquè no n’hi havia prou amb matar els animals i servir-los entre fulles d’enciam i pa de sèsam que també ho farem amb les dones, ah, no!, que ja ho fèiem! És només un recordatori de lo bo i saludable que és tallar el cos de les dones, vendre’l per parts, anunciar-ho a la paret, a les xarxes socials i voler fer gràcia amb el nom i les referències a la burgesia com el valor afegit del vostre negoci. I la clientela, lluny d’adonar-se que menja sota un cartellera indignant endrapa carn per saciar la gana del patriarcat. Una gana que en realitat no és gana, perquè nosaltres de gana, no n’hem passat… Però menjar-se una senyora hamburguesa és el millor que hi ha…

Restaurant La BurguesaQuina part és la que més t’agrada?, la faig crua, al punt?, molt feta?, acompanyo el colze de la dona amb patates?, vol un refresc amb aquesta verdulera?. Li posa a la clientela “en safata” perquè no pensi, perquè se senti satisfeta i no exerciti l’ esperit crític. Els noms de les hamburgueses són: Verdulera, La Mamma, Viuda alegre, Catalana, Sueca, Jamona, Madame…

La feminitat en l’imaginari social està mutilada. Per tal d’aconseguir aquest ideal has d’amputar-te, retallar-te una mica de tu mateixa, els teus desitjos, somnis, habilitats… Per encaixar has de renunciar i donar el teu cos al domini públic, al millor postor. Ja vaig parlar-vos del Body Magic, recordeu? https://muliersapiens.com/2013/05/13/iia-part-el-cos-de-la-dona-el-cos-mes-familiar/

Ens posen al forn, com a una gran col·lecció de cupcakes. Som saboroses, acolorides, decorades… i se’ns mengen. Tenen gana de nosaltres, dels nostres nutrients. Ens fornegen i a deglutir! La societat caníbal se’ns menja. El cos importa fins que ja no importa. Fins que ja no és bell, ni funcional ni decoratiu.

Després del rot bé el “bon profit”.

La Burguesa

2 thoughts on “El cos importa fins que ja no importa.

 1. Hola,

  Está muy bien esto que escribe, y seguramente tenga razón en algunas de las cosas que dice y otras pueden ser interpretables, según el criterio de cada uno. Pero estos restaurantes ya retiraron estas imágenes hace bastante tiempo, en cuanto recibieron los primeros comentarios negativos de personas, que además de expresar sus comentarios en las redes sociales, contactaran con la propiedad para que realmente se retiraran esas imágenes ofensivas.

  En ningún momento quisieron herir la sensibilidad de nadie y ser ofensivos para las mujeres. Pero como parece lo fueron, se retiraron todas las imágenes a las que ud. hace referencia.

  Así que cuando quiera puede ir a alguno de estos restaurantes, ya que ya no están esas imágenes y hay hamburguesas vegetarianas, para que todos los públicos pueden degustarlas.

  Saludos cordiales!!

  Andrés.

  M'agrada

  • Hola Andrés,
   Muchas gracias por tu comentario. Me alegra saber que retiraron las imágenes, aunque no creo que vaya nunca a “La Burguesa” a comer, sinceramente. No sé si formas parte de la dirección de la cadena de restaurantes ya que te has tomado la molestia de informarme de la situación actual de las hamburgueserías, pero en todo caso, era mi deber quejarme de la situación, ya que sin interpretaciones me parecía una gran falta de respeto hacia las mujeres…

   Seguro que aún siguen habiendo nombres de hamburguesa por mejorar, pero ya es un paso que hayan rectificado, no todas las empresas lo hacen, y eso es un punto positivo para ellos, pero me sigue pareciendo increíble que ninguna persona involucrada en el proyecto haya tenido la sensibilidad para darse cuenta antes…

   Saludos también cordiales!!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s