Miss

Bella per Jeff HongMISS
miss*

[mot angl., abreviació de mistress ‘senyora’, títol de cortesia (correlatiu al de master), de l’angl. mitjà maistresse, i aquest, del fr. ant. maistresse ‘mestressa; amant’]

[ pl misses ] f Títol donat a la guanyadora d’un concurs de bellesa.

MISS REPRESENTATION és un documental de Jennifer Niebel Newsom dels Estats Units de quasi una hora en el que es reflexiona sobre la representació de la dona a través dels mitjans de comunicació dirigits per uns homes que tenen una mirada molt particular de l’existència de ser dona.

“Miss Tanguita” “Miss Universo”, Miss Tierra” són alguns exemples de concursos que premien la bellesa, la bellesa d’unes dones que han de complir uns certs requisits, per exemple els de no haver estat mai embarassada.

Hi ha una mirada arrogant que s’apropia de la nostra lluita. No hi ha un dit que ens assenyala, hi ha tota la mà. Aquesta mà es pensa que ens té ben agafades, però ens escolem entre els dits. Els mitjans de comunicació estan orfes de sentit. S’han descol·locat de la relació i jo els desaprovo.

Del documental de Miss Representation jo n’extrec el meu suc.


Jo habito un cos.
Jo habito un cos segur i un cos insegur. Jo desvetllo un cos en l’alegria i pernocto un cos en la tristesa. Jo desvetllo un cos en la tristesa i pernocto un cos en l’alegria.

La mirada externa m’escorcolla els racons i els raconets. La mirada interna m’escorcolla els racons i els raconets. Puc engreixar. Puc envellir. Puc transcendir.

Hi ha una vulnerabilitat en mi que m’atorga possibilitar d’autoritat no transformable en poder. Autoritat en forma de lideratge circular que és un esbós del joc de vida high level però low cost. Explorar no és explotar.

Jo materno sense haver parit. Jo materno el meu femení singular i el meu femení plural. Sóc dona compostable que gestiono el consum perquè ell no em gestioni a mi.

Jo busco sentit simbòlic en el cos, bellesa sentida i símbols d’adorn. Contemplo les meves pigues i les meves piguetes. Et contemplo al mirall i t’anomeno, perquè la mare et va posar un nom, la ben parlada, i ara jo, m’anomeno la ben escrita. En aquesta relació hi ha l’amor, el reconeixement de dos cossos, de dos dir que “sí” i dir que “no” i, mentrestant ja pot anar plovent que les humitats sorgeixen d’altres paratges, i jo em pregunto dibuixant… #Jesuislibre?

#Jesuislibre

2 thoughts on “Miss

  • ¡Muchas gracias Adela!
   Cuando empecé esta aventura no era consciente de todo lo que iba a aprender en el camino y como, poco a poco, mi escritura iría tomando una forma más personal y crítica pero des de la alegría. Es importante que nuestras palabras tengan su espacio en el aire virtual que nos rodea y aportemos, desde nuestros teclados, frescura, consciencia y opinión.
   Un abrazo y gracias por tu tiempo 🙂

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s