15 propòsits Ecofeministes

Ecofeminisme

Desitjos, idees, conviccions… un horitzó cap al que avançar amb alegria. Mulier Sapiens inicia el 2015 compartint una mica de camí verd i conscient de la vida que vol viure!

1.- LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L’ECALETA
-Cuida els teus espais. L’Aigua oxigenada és un bon desinfectant per a la casa! La llimona i el bicarbonat també! Fer-te els teus productes de neteja és fàcil, sinó compra’ls ecològics. Detecta si hi ha alguna cosa en mal estat a casa teva i repara-la. Si no saps fer-ho demana-ho a un banc del temps i, a canvi, aporta el que sàpigues fer. Revisa les teves coses: Et serveix? No t’ha servit en 2 anys? Li pot servir a algú altre…

2.- RIU I SOMRIU!
-Has fet mai risoteràpia? Torna’t a posar aquella pel·lícula que tant et fa riure. Mira per Internet monòlegs… Recorda les anècdotes que més tan fet riure i explica-les a algú, i que l’altra persona t’expliqui les seves. Fes una sessió de ganyotes en un mirall, fes-te fotos i després mira-les. Riu-te de tu mateixa! Juga!

3.- ESCRIU
Escriu els teus somnis quan t’aixequis, escriu al metro en comptes de mirar el mòbil. Busca vells escrits i dóna’ls una nova vida. Agafa un llibre i escriu-li un altre final. Apunta’t a un taller d’escriptura creativa… Escriu una carta a una amiga, una postal…

4.- SIGUES CONSCIENT DEL TEU TEMPS
A què i a qui vols dedicar el teu temps? Mira menys televisió i les xarxes socials i fes alguna activitat creativa. Fes una sola cosa a la vegada amb cura, sí, ja ho sé que tens moltes mans! No facis llistes de les coses per “fer” sinó de moments per “ser”.

5.- RELACIONA’T
Cuida de les teves amistats, queda amb elles i si vols saber com estan les truques. Redueix els whatsapp i les emoticones per expressar com et sents. Coneix gent nova, busca’t una parella lingüística i aprèn un nou idioma!

6.- LLEGEIX
A Internet pots trobar molts títols, posa al buscador el títol que busquis + pdf a veure si està penjat. Quan vagis a casa d’algú mira la seva llibreria i demana els títols que t’interessin, però després retorna’ls! Hi ha moltes llibreries de segona mà a prop teu: Re-read, Pequod Llibres, Consumició Obligatòria, Cercles, Taifa Llibres…

7.- CUIDA’T
Fes activitat física per sentir-te millor. La que t’agradi, pots muntar-te una sala de ball a casa, pots identificar prop de casa algun parc que et falti visitar, pots tornar a casa de la feina en bici o caminant? Utilitza el cafè sobrant per fer-te un exfoliant corporal, o mel i sucre per rentar-te la cara. Fes les coses que t’agradi fer! Viatja, fes fotos, passeja pel mar…

8.- REUTILITZA
Dóna una nova vida als objectes, tens unes botes d’aigua que ja no et poses? Converteix-les en un test i planta un esqueix. Informa’t de quan és el dia dels trastos i dóna’t una volta, et sorprendries de les meravelles que s’hi troben! Si has de comprar fes servir aquesta eina que mostra els punts de consum responsable i d’economia solidària de Catalunya. http://pamapam.org/ca

9.- CONTROLA EL PRESSUPOST
Paga en efectiu, guarda el canvi en un pot i veuràs com es va omplint. Paga els teus deutes, no gastis diners si ho pots aconseguir d’una altra manera. Crea’t un sistema d’estalvi d’acord als teus ingressos que et faci un coixinet per si de cas… Intercanvia objectes, abans de comprar-ho demana si algú t’ho pot deixar!

10.- RE-ALIMENTA’T
Revisa la teva nevera. Dedica un espai i temps agradables per esmorzar. Fes-te sòcia d’una cooperativa de consum. Planta els teus propis germinats. Demana les seves millors receptes a les teves amigues i cuina! Procura comprar productes amb el menor embalatge possible i recicla’ls! Revisa la procedència del que menges, compra al petit comerç!

11.- MEDITA
Calma la teva ment. Posa’t música que t’agradi, estigues còmode, inspira profundament, buida’t de pensaments negatius. Redueix el teu estrès, centra’t, estigues per tu. Un encens, una espelmeta… Respira.

12.- TINGUES PACIÈNCIA
Dóna i dóna’t uns minuts. Cuina a foc lent, vesteix-te a poc a poc, camina per un lloc on hi hagi molta gent amb un ritme inferior que la majoria. Escolta atentament abans de parlar, confia en que les persones fan el millor que poden. Acaricia amb delicadesa.

13.- DÓNA
Regala allò que no necessitis. Dóna una altra vida als objectes. Organitza un mercadet al teu barri de coses de 2ª mà. Utilitza aplicacions de venta com Wallapop, Posa una paradeta a l’On the Garage… Fes-te voluntària. Comparteix!

14.- NO ET COMPARIS
Ets única. No et comparis.

15.- ESTIMA’T
Estima’t perquè estàs viva. Sigues feliç!

Ecofeminisme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s