F de Foto i de Feminista

FeministaMulier Sapiens ha tornat d’unes vacances on s’ha sentit molt bé de poder fotografiar racons bonics de Portugal i Itàlia, intentant captar la bellesa d’un instant per ajudar la meva memòria a retenir certs detalls i paisatges. M’he refermat en la meva passió per la fotografia, i per això, el primer post de l’últim quadrimestre de l’any el vull dedicar al sentit de fer un clic, fotogràfic i cerebral.

Aquest agost el fotògraf Raj Shetje s’ha inspirat per fer una campanya de moda en la violació grupal, fa dos anys a Nirbhaya de 23 anys, en un autobús de Dheli. Es veu que no tenia una altra font de creativitat que el calvari que va viure la noia, que finalment va morir a causa de les ferides perpetuades per un grup d’homes. S’estima que a l’Índia són violades unes 100 dones al dia, la major part pels propis marits, que es veu que no saben masturbar-se quan estan excitats.

El fotògraf titula la sessió amb la frase The Wrong Turn, o sigui, “El torn equivocat” El torn equivocat d’aquell grup d’homes que no s’hauria d’haver pujat en aquell autobús, i el torn equivocat alhora de disparar fotografies per fer una sessió de moda per vendre a partir d’una imatge d’una dona agredida. Sí, un torn molt “Wrong”.

The wrong turn 2 The wrong turn

No és la primera vegada, que la moda vesteix els cossos de luxe per emular situacions d’abús cap a les dones, tot i que el fotògraf hagi negat la relació amb la violació de Nirbaya, sí que ha afirmat que “la fotografia és el mitjà que tinc per a comunicar-me, que és tan simple com això, que és art”. Sí, la fotografia és un mitjà artístic, però la seva fotografia de moda no és art, és una merda.

Hi ha una estranya tendència de fer servir les dones en postura de “Fes com si t’anessin a violar”, “Fes-te la morta”, “L’espantada”… Postures de terror, decorades amb brillants i un logotip conegut que venen molt. Dòlars per aquí, euros per allà… I nosaltres comprant les escenes per sentir-nos millor.

Grans marques ens han omplert les revistes amb fotografies semblants per anunciar els seus productes.

Cesare Paciotti sembla que així ens explica que ven sabates de luxe.

Cesare Paciotti

He descobert que el que ven Duncan Quinn en aquesta foto són corbates.

Duncan Quinn

Jimmy Choo ven sabates en aquesta escena.

Jimmy Choo

La foto de Guy Bourdin és per vendre maquillatge i pintallavis.

Guy Bourdin

Les marques Relish, Sisley i Superette ens presenten amb aquestes imatges la seva nova col·leció de roba.

Relish Sisley Superette

I per acabar, m’agradaria fer una menció especial a un fotògraf que es diu Steven Meisel, que es veu que és idiota…

Steven Meisel Steven Meisel2 Steven Meisel3 Steven Meisel4 Steven Meisel5 Steven Meisel6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s