Què passa entre els malucs?

Bikini BridgeBromes a les xarxes socials que aconsegueixen que noies joves deixin de menjar, deixin de cuidar-se. El hashtag #bikinibridge impulsat per la comunitat virtual http://www.4chan.org/ que es dedica a inventar-se mentides per Internet la va fer grossa amb aquesta proposta de posar de moda el pont del bikini, o sigui, l’espai que queda entre les calcetes i la panxa quan t’estires, perquè la calceta queda subjectada pels malucs.

Els membres de 4chan ho van fer per demostrar la facilitat de posar de moda “tendències femenines”, el que passa és que no totes sabien que es tractava d’una broma, i van multiplicar-se els perfils a Facebook, Twitter i Instagram parlant del Bikini Bridge com quelcom a assolir com a ideal de bellesa.

“Bikini Bridge”. Un pont sota el melic. Un pont que fa ombres. Entre els malucs. Quants ponts ens separen ? Quants ponts hem de creuar?

La bellesa és distorsió. La bellesa és un concepte manipulat. La bellesa és meva i teva, i nostra, però ens l’han robada, ens l’han assignat des de fora, vull dir, no ens han preguntat, ens han donat el motlle i ens han volgut desfer al bany maria, o millor dit, en un volcà de lava, perquè hi capiguem a dins.

Què passa quan estàs feta d’una altra pasta?

Què passa si passes de la “Thinspo”? Diminutiu de “Thinspiration” La inspiración per estar prima. “Thin” “Inspiration”…

Thinspiration

Què passa quan no tens Thigh Gap? L’espai que et queda entre els malucs quan estàs de peu…

 Thigh Gap

Què passa ni no tens el cul per “Belfies”? Fotografies de la part baixa de l’esquena i els glutis, el cul, vaja, en tot el seu esplendor!

Belfie

Què passa si no tens aquests termes en la teva llengua materna?

Una ONG de Suïssa anomenada Pro Infirmis va provocar mirades de sorpresa entre els i les vianants del C/ Bahnhofstrasse, de Zuric amb uns aparadors que presentaven maniquins diversos al que ens tenen acostumades a veure. Maniquins que els hi falta una cama, que tenen la columna desviada… i que són com les persones que han fet de model per aquesta campanya, en motiu del dia internacional de les persones que tenen diversitat funcional, perquè ara se’n diu així.

L’eslògan és “Perquè, qui és perfecte?”.

Aprofito per felicitar aquest espai que aquest mes de febrer fa tres anys i que vaig crear amb molt d’amor, perquè reivindicar des del cor és polític.

Gràcies a totes les lectores i lectors que m’heu anat seguint al llarg del temps. Ens llegim!

3 anys

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s