Godetevi lo spettacolo!

PSPVITAPer anunciar a França la PSP VITA que té comandaments tàctils davant i darrera han creat una imatge d’una dona amb pits davant i darrera… Quina originalitat…

Sony s’ha vist immersa en una forta polèmica amb aquest “claim” de “Dos costats tàctils, doble sensacions”. Quan agafes el comandament és com tocar 4 pits! Això sí que és un avenç tecnològic de realitat augmentada!

No és la primera vegada que la companyia fa servir imatges provocants per publicitar-se. Fa uns anys anunciaven la PSP Ceramic White amb varis eslògans discriminatoris i racistes com “Lite is Coming” o “White is coming”. No tenen pensat res millor?

White is coming

La publicitat busca atraure la nostra atenció, però pràcticament sempre ho fa de la mateixa manera, amb els mateixos elements, convinant la dona i el sexe. L’agència italiana Amnewton21 va fer servir un suport de sabó per anunciar un programa de càmera oculta a Fox Channel. (Sexy Camera) Podem deduir que el devien posar només al lavabo dels homes? Fomentarien que els homes es rentessin més les mans?

Sexy Camera

A més a més els dispensadors estan acompanyats per la frase “Godetevi lo spettacolo!”.
Doncs sí, la dona és un espectacle, una titella, un forat on tothom hi pot introduir el què vulgui. (“O efeito AXE”)

O efeito AXE

Però restem expectants amb una mirada impassible a la desvalorització de la nostra essència, del nostre cos que és un do, a la capacitat de ser dos. Ens obren de cames i ens  la colen, una altra vegada.

Aquest anunci és realment dels pitjors que he vist. Em quedo sense paraules, sense esma. Ells però sembla que tenen la sol·lució a tots els problemes de crèdit… Si no volem llogar el nostre úter per aconseguir diners… sempre ens quedarà Creditomas…. (http://youtu.be/1sN3pJIQauE)


2 thoughts on “Godetevi lo spettacolo!

 1. El que no entenc és que no hagin controls sobre els anuncis (estic segur que sí que n’hi ha, però evidentment no funcionen). Hi ha anuncis que perjudiquen la dignitat de les persones segons la seva raça, les creences o el seu sexe.
  Quan un anunci es retira a causa de queixes o denúncies (desconec els procediments) el que passa és que la companyia anunciant es retroalimenta amb el seu anunci i surten notícies a diaris i xarxes socials com: “Retirat l’anunci de l’empresa x per ser considerat sexista “. El primer que un / a fa és buscar l’anunci a internet aconseguint el que es volia: arribar a la màxima audiència possible.
  Diuen que prevenir és millor que curar.

  M'agrada

  • Hola Asclepio!
   Quan de temps!

   Tens tota la raó amb això de generar audiències. Penso que el que busquen és que la gent en parli, que comenti coses. De fet, en el proper article que preparo és, entre altres coses, sobre l’anunci del festival eròtic de Barcelona… Amb el lema “saca a la guarra que llevas dentro”. A mi l’anunci no m’agrada gens, però és polèmic i es comenta amb el cafè, a les xarxes…

   No sé quin organisme regula la publicitat, crec que fan moltes vacances… perquè se’n colen tants… La televisió, també al carrer ens impregnen de missatges sexistes, racistes, classistes… un munt d'”istes” que quan no t’afecta un, t’afecta l’altre.
   Voldria ser positiva pensant que les coses milloraran perquè poc a poc, anirem despertant d’aquesta letargia incomprensible.
   Una abraçada de gràcies!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s