When you marry, you marry all!

Renault marry Fa temps que penso que mai no em compraria un cotxe de la marca Renault. Les publicitats que fa aquesta casa són sexistes i deixen la dona en una posició molt cossificada i sexual. L’organisme de control de publicitat d’Anglaterra ha decidit prohibir l’emissió del nou anunci de Renault. Durant l’espot “es veuen imatges de pits de noies que podrien convidar a pensar en les noies com objectes sexuals”, aquests han estat els arguments per censurar l’anunci segons l’organisme que controla la publicitat a Anglaterra.

No és la primera vegada que Renault fa servir dones mig despullades que netegen cotxes, o ensenyen el cul per parlar de les potencialitats d’aquest vehicle. Els hi cal? És que així venen més cotxes? (https://muliersapiens.wordpress.com/2011/10/24/por-el-poder-que-nos-hemos-autoconferido-invocamos-%E2%80%9Ca-todas-nuestras-hermanas-brujas-las-primeras-guerrilleras-y-luchadoras-de-la-resistencia-a-traves-de-todos-los-tiempos%E2%80%9D-y-reivind/)

La foto de l’inici ve acompanyada del lema “Quan et cases… et cases amb tot”… La dona, la mare, la germana, la filla, la cosina, la gossa… Això serveix per anunciar un cotxe. És molt interessant. Què ensenyen a la carrera de Publicitat? Hi ha l’assignatura de venta en femení? Els pits i la venta? El comerç de la vagina? Com es deuen dir les assignatures?

Del meu estimat Valle del Jerte, i de les cireres més bones del món, neix un anunci que, tot i la retirada, continua voltant per Internet. El Consejo Regulador de la Denominación de Origen Protegida Cereza del Jerte l’ha tret del web i del seu canal Youtube penjant-ne una versió masculina sense cap ni peus, per acabar amb els comentaris. El vídeo de Picoteando Films: Verdades como puños es va començar a distribuir el passat 25 de juny amb la frase El tamaño sí importa i imatges estereotipades i frases (Segons ells “Veritats com a punys) que comparen les dones amb les cireres… “Son unas frescas”, “Cuanto más maduritas más sabrosas”… i “Cuando le pillas el gusto, ¡No puedes parar!”

Ja estan prou bones les cireres com perquè uns pits i una piruleta facin de reclam per menjar fruita. Com sempre, s’han excusat dient que no era la intenció, que no volien ofendre ni agreujar, però l’anunci ja està fet, els diners malgastats, i la polèmica servida.

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CiLhQgHsnCI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s