60 VEUS, 60 RAONS, 60 MINUTS DAVANT DE LA CATEDRAL DE BARCELONA

 El nostre dret

Aquest dijous 4 de juliol de 2013 a les 19h estaré davant la Catedral de Barcelona donant suport al #4J, #NosaltresparimNosaltresdecidim #donesdecidim és a dir, donant suport a que no ens retallin el dret a avortar. Durant 60 segons, juntament amb altres 60 entitats compartiré la meva veu dient que les dones són les que han de decidir si volen ser mares o no.

Aquesta decisió no correspon a l’estat, no correspon a ningú més que a ella, la dona, que és qui gesta durant 9 mesos una criatura dins seu, dóna a llum, la cuida, l’educa, i tota una llarga llista d’accions de vetlla i amor que s’ha de tenir molt clar que es volen dur a terme.

La interrupció de l’embaràs no se sotmet a inspeccions amb lupa, congressos d’opinions i lleis retrògrades. Si una dona no vol ser mare, qui l’obliga? Aquells que treballen fent tanta paperassa que no tenen prou temps d’estar amb les seves filles i fills?

Com ja vaig comentar en un post l’any passat, el patriarcat ha volgut negar la nostra capacitat de decisió, la nostra eròtica, la nostra voluntat, i fer-nos servir com a força de treball no reconeguda, a més de relegar-nos a “reproduir-nos” sense poder posar mitjans per evitar-ho, i a més, sense poder-ne tenir plaer. Les dones no reproduïm, no som màquines de fabricació en sèrie, som creadores de vida, de vida única i especial. Reproduir vol dir: Fer que una cosa existeixi de nou, es repeteixi. Les dones no reproduïm, i molt menys el que ens diuen des de fora que hem de produir, com si fóssim una fotocopiadora a la que ens van enviant treballs pendents…

L’IVE (Interrupció Voluntària de l’Embaràs) hauria de ser gratuïta i una opció accessible per a totes. Als centres d’ensenyament s’hauria d’incidir en una educació afectiva i sexual que informés dels mitjans anticonceptius, dotés les dones de les habilitats personals necessàries per dir “Sí” i “No”, i treballés sota el paradigma de les relacions basades en el respecte, l’assertivitat, l’empatia i fora de l’heteronormativitat que ens impregna.

Al meu cos mano jo. Jo decideixo què surt i què entra a la meva vagina. Qualsevol intent de discutir o opinar d’aquestes entrades i sortides està fora lloc i és irreverent. El debat sobre la conveniència, mesura o idoneïtat d’aquestes anades i vingudes en el meu cos només em correspon a mi. Si pretens fer una llei que decideixi per mi estàs ben fotut i desequilibrat. T’agraeixo que et mantinguis al marge sobre si decideixo ser o no ser mare perquè ni et vull de company ni t’he demanat el parer. No és educat obligar a algú a fer res amb els seus forats que no li vingui de gust oi? Oi que jo no et dic que et fiquis res pel cul? (tot i que et donaria gustet) Doncs entén que jo decideixo el que em surt del cony.

En el supuesto

4 thoughts on “60 VEUS, 60 RAONS, 60 MINUTS DAVANT DE LA CATEDRAL DE BARCELONA

  • Hola!!!
   Com va? Jo a punt de marxar a aprofitar aquests 60 segons que ens donen per parlar de que no retallin els drets a les dones!
   El treball de l’Ana Errecalde el coneixia, però no de fa molt, ha estat una grata sorpresa i en breu l’utilitzaré en un taller amb dones embarassades 🙂

   Estic molt il·lusionada de treballar amb elles i aportar la meva visió feminista i fotogràfica en grup. Ja comentaré com ha anat la sessió.
   Una forta abraçada de gràcies per seguir-me i aportar tant!

   M'agrada

   • Doncs sort amb el taller i amb la resta de projectes, de tot cor!

    Respecte a l’ esdeveniment de hui, de segur que ha anat bé. Ja ens informaràs per aquests racons cibernètics. 🙂

    Una abraçada!

    M'agrada

   • Va anar molt bé! tot i que les que allà estàvem compartíem discurs, caldria fer-ho en seus menys recolzadores dels drets de les dones, però va ser maco i empoderador.
    Vam clamar en contra de retrocedir, perquè a les dones ens retallen per tot arreu, com si fóssim paper, draps, fils…
    Espero que t’agradi el meu nou post.
    Un petonàs!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s