Nenes i nenes… Mares i mares…

Isabella BarretIsabella Barret 2

Isabella Barret és milionària. Només té 6 anys. Té una empresa amb la seva mare valorada en més d’un milió de dòlars. Té deu línies de roba, joies, maquillatge que l’han convertit en una fàbrica de fer diners. Isabella és famosa per guanyar sense parar concursos de bellesa als Estats Units, també per guanyar el Reality Show “Toddlers & Tiaras”. A mi em suggereix molta incomprensió que aquesta mare s’obsessioni per la competició, hores i hores de maquillatge, extensions de cabell, brillants, i postures de model adulta per la seva filla de 6 anys que és com una nina a la que li han donat corda sense parar.

Què l’ha portat a fer de la seva filla una nena que fa por? Diners? Fama? Reconeixement?

Per tal que guanyés el certamen la mare (Susanna Barret) va invertir 50.000€ en extensions de cabell, ungles acríliques, depilacions, dents falses, classes de veu per la seva faceta de cantant… Ara la nena no surt de casa sense maquillatge, ulleres de sol, tacons, escot… Algunes de les perles que diu quan parla és “M’encanta manar”, “Sóc una superestrella”… i d’altres afirmacions de diva en miniatura… té 6 anys.

La Isabella està tenint una infància estranya, però no és la única americana de curta edat a qui la seva mare ha empès a un peregrinatge del luxe i el culte als concursos de bellesa sense límits, ni sentit…

Tenim però altres exemples de mares que prefereixen vestir les seves filles recreant mites femenins més interessant que les princeses de Disney. És Jaime Moore, una fotògrafa dels EEUU que cercant inspiració per disfressar la seva filla en el seu aniversari número 5, es va adonar que pràcticamente tots els tutorials existents de disfresses eren en relació a les princeses…

Va pensar que la seva filla havia de conèixer a unes altres dones, ja que havia nascut en una època en la que es podia votar, ser pilot, metge, etc… Ja que la petita feia 5 anys, va triar 5 dones increïbles com a model, dones que van lluitar pels drets femenins, i amb uns valors admirables.

Va triar:

-Susan Brownell Anthony: Feminista líder dels drets civils de les dones durant el segle XIX.

   Susan

-Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel: Dissenyadora francesa referent a la indústria de la moda i icona feminista.

Coco

-Amelia Mary Earhart: Cèlebre aviadora per intentar el primer viatje aeri al voltant del món sobre la línia del equador.

 Amelia

-Helen Keller: Dona valenta, activista política, gran oradora, sorda, cega, però valenta en tot el que es proposava.

Helen

-Valerie Jane Morris Goodall: Naturalista i estudiosa dels primats, ha promogut estils més saludables de vida per tot el planeta, i continua lluitant a favor de la natura.

 Valerie

http://www.jaimemoorephotography.com

Que cada persona tregui les seves pròpies conclusions…

2 thoughts on “Nenes i nenes… Mares i mares…

 1. Personalment, no deixo mai de sorprendre´m davant de descarats abusos a menors com aquest. Que no tan sols queden impunes sinó que, a més, són aplaudits per una gran majoria d´adults. Molt curiós.

  M'agrada

  • Hola Anna!
   Doncs sí, és curiós que no es contempli com un abús i que aquest tracte sigui premiat i televisat. Els valors de l’educació sí que brillen per la seva absència…
   M’ha agradat molt el teu web. El passaré a una amiga que té bessones.
   Gràcies pel comentari! Estem en contacte 🙂

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s