No es pot confiar en algú que sagna 5 dies al mes i no es mor. SOUTH PARK.

LA LUNA cartelUn cap d’una empresa de Noruega obliga les dones a que llueixin una polsera vermella quan tenen la regla. El motiu és que volen saber si està justificat que vagin al bany més sovint. Un informe revela que el 66% de les companyies del país donen una targeta a cada persona per controlar les pauses que fan al bany, fins i tot, han instal·lat càmeres de seguretat als lavabos. És una notícia antiga, però val la pena donar-li visibilitat. Mirant per fòrums per conèixer la reacció de les persones davant de la notícia m’ha sorprès trobar-me comentaris del tipus:

<<No es cuestión de ser machista… ni siquiera de cultura. Es un hecho que os cambia el carácter. Os pegáis atracones de chocolatinas e ibuprofenos… y os volvéis locas. Seguro que te has puesto así porque tienes la regla.Tú deberías llevar la pulsera. Sería por tu bien, de este modo, tus compañeros sabrán cómo tratarte. Fede 01/12/2010, a las 14:03>>

<<A mi me parece mala idea lo del brazalete, me daría asco tener que hablar con una mujer que sé que tiene la regla. Prefiero sospecharlo, nunca saberlo. ¿No os dais cuenta de que equiparar al hombre y a la mujer no hace más que perjudicaros? Con lo bien que podéis estar cuidando los hogares, os empeñáis en intentar llevar la vida que llevamos los hombres. En algún momento esta tendencia cambiará y se volverá a la lógica. La mujer y el hombre SON DIFERENTES. Un Percebe 01/12/2010, a las 15:26>>

<<Yo una vez tuve una experiencia femenina que jamás olvidaré… tuve la regla. Me sentí mujer y fui directo a buscar una chocolatina, una película de Matthew McConaughey y luego me dí un baño relajante con música de Kenny G. Cuál fue mi decepción cuando me dí cuenta que sólo se me había roto el frenillo y estaba sangrando como un descosido. Me desilusioné un poco, pero fue emocionante saber que estaba sintiéndome mujer. EL ZORRO 01/12/2010, a las 15:49 >>

Comentaris d’aquests o de l’estil que “no és necessari que fem servir cap polsera perquè ja fem pudor quan tenim la regla…” em posen de mal humor. Altres coses estranyes relatives a les olors és la crema d’afaitar amb olor a cansalada que la casa “J&D Foods” va posar a la venda dient que ja n’hi ha prou dels homes que fan olor a dona, i assegurant que l’olor de carn a la pell dura hores i és el millor afrodisíac per lligar… Es van esgotar totes les unitats. Recomanen fer-lo servir abans d’una trobada romàntica perquè la cansalada fregida és l’olor més poderós que hi ha…

Bacon

Jo, mentre segueixen parlant del món de les olors i la feminitat sense tenir-ne ni idea, em diverteixo fent Reglateràpia: Dibuixar a partir de la sang menstrual, una pràctica que em va impactar molt i que he decidit provar. Hi ha una artista, la pintora Vanessa Tiegs, que treballa per desmitificar el tabú que encara avui és la menstruació i ha creat una col·lecció de 88 obres (Mestrala) amb la seva sang. Són molt boniques, i la venda dels originals va destinada a la investigació sobre la ovulació i el cicle menstrual de la Universitat de Columbia Britànica.

El seu nivell és molt alt, i el meu molt valent: He deixat la meva empremta menstrual com a forma de protesta per les polseres vermelles de Noruega i les invisibles d’arreu. És la sang de gener i la meva petjada formant diversos dibuixos que després he completat amb un retolador.

 Reglateràpia

2 thoughts on “No es pot confiar en algú que sagna 5 dies al mes i no es mor. SOUTH PARK.

  • Hola!!!
   Què bé tenir-te per aquí!!!
   Aquest link em va perfecte per fer la nova entrada ja que és un tema per denunciar i visibilitzar! Sembla mentida que a dia d’avi encara es permetin aquestes coses. No m’ho puc ni creure. És molt fort parlar de legalitzar una acte com la violació, sigui dins, o fora del matrimoni, estem parlant d’abusar sexualment d’una dona que no ho desitja. És com si legalitzessin que la dona els hi posés un pal al cul, un cop casats, segur que llavors es veurien les coses diferents! Disculpa la meva brusquedat, però és que és per llogar-hi cadires!
   Gràcies per la informació i una abraçada enorme!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s