Nosaltres decidim!

El 28 de setembre va ser el dia de l’acció global per a la despenalització de l’avort. Aquesta és una lluita però és diària i ve de lluny. Amb aquest tema juguen amb nosaltres políticament, per guanyar vots sense tenir en compte que la maternitat és quelcom personal i intransferible. És un intent més de decidir sobre la vida de les dones per part de veus externes sense úter. Avortar és un dret no un delicte, perquè la dona ha de tenir dret a decidir sobre el seu propi cos, la maternitat obligada no és quelcom a regular en el codi penal, i sí a oferir de manera gratuïta al sistema sanitari. Donar a llum a una criatura perquè sí és una irresponsabilitat, una retallada dels drets fonamentals femenins.

El patriarcat ha volgut negar la nostra capacitat de decisió, la nostra eròtica, la nostra voluntat, i fer-nos servir com a força de treball no reconeguda, a més de relegar-nos a reproduir-nos sense poder posar mitjans per evitar-ho, i a més, sense poder-ne tenir plaer.

Molts han estat els eslògans que reclamen aquest dret de decidir, per Internet n’he vist alguns i en volia deixar constància:

“Nosaltres parim, nosaltres decidim”, “Yo decido lo que me sale del coño”, “Mi cuerpo es mío”, Si hablamos de derechos, hablemos del aborto”, “Parir és una decisió, no una imposició”…

L’IVE (Interrupció Voluntària de l’Embaràs) hauria de ser gratuïta i no haver-se de justificar segons terminis.  A tots els centres d’ensenyament s’hauria d’incidir en una educació afectiva i sexual que informés dels mitjans anticonceptius (gratuïts i accessibles), dotés les dones de capacitats autogestionàries, i treballés sota perspectiva de gènere i fora dels paranys heteronormativistes. Això seria en un món meravellós, però vivim en un que fa servir a les dones, i moltes dones es deixen fer servir per fer del seu cos una moneda de canvi amb un valor que quan convé pertany a uns, i quan no convé, també pertany a uns.

Aquest anunci està fet per vendre suc de taronja i no s’han exprimit gaire el cervell per pensar un anunci que per variar no utilitzi els pits de la dona per a cridar l’atenció. L’empresa Irlandesa promociona aquesta beguda carbònica amb un anunci que sembla que vulgui vendre vestits de bany o operacions d’augment de pits. Calia?

Tenen por els homes a que les dones no tinguin por?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s