Vaig sortir dels inferns, però ho vaig fer cantant!

Recuperada energèticament torno carregada de reflexions per a compartir. Volia començar recordant que a l’agost ens va deixar als 93 anys Chavela Vargas. Una artista que cantava sola amb la seva guitarra i la seva veu, una dona que cantava a les dones, dramàtica i desgarradament. Vargas vestia “masculinament” fumava i bebia molt, de fet, en el seu llibre “Y si quieres saber mi pasado” el seu germà va calcular que en la seva vida podría haver arribat a ingerir la quantitat de 40.000 litres de tequila… i és que Chavela Vargas va estimar molt i va expressar molt: “Salí de los infiernos, pero lo hice cantando”. El que importa de Chavela no són els litres, sinó els poemes i la seva força.

La insultaven cridant “maricona”, estimar les dones no era quelcom que agradés, però ella sempre seguia endavant. El passat abril va treure el seu disc-llibre “Luna Grande” on fa un homenatge als poemes més rellevants de Federico García Lorca, i al juliol va fer la seva última actuació a Madrid, i després de presentar un quadre de fatiga crònica va voler anar a morir a Mèxic. Com va dir ella: “Moriré cuando yo quiera”.

Us deixo amb aquesta cançó ja que el text és una mina de missatges per a parar-se a pensar: “Piensa en mí cuando sufras, cuando llores también piensa en mí, cuando quieras quitarme la vida, no la quiero para nada, para nada me sirve sin ti”

Canviant de tema però no d’inetnsitat et faig una pregunta:

Ets una dona? Vols treballar a l’Ajuntament de València? Presenta un bon CV i respon a les següents preguntes: 
-Data de l’última regla.
-Has sagnat alguna vegada fora del període menstrual?
-Fas servir algun preparat anticonceptiu hormonal?
-Controles el tractament amb el teu ginecòleg?

A més hauran de comprovar si:
-Tens varius?
-Tens estrenyiment habitual?
-Has observat alguna anomalia a la caca?
-Has orinat sang?

http://imagenes.publico.es/resources/archivos/2012/8/1/1343811142125Cuestionario%20de%20salud%20del%20Ayuntamiento%20de%20Valencia.pdf

Aquest qüestionari va ser denunciat per l’UGT perquè segons l’article 22 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals: Les mesures de vigilància i control de la salut de les persones treballadores es durà a terme respectant sempre el dret a la intimitat i a la dignitat de la persona. Amb aquestes preguntes sobre el pipi i la caca no em sembla que es respecti aquest article.

L’Ajuntament no només demana l’examen mèdic, les respostes del qüestionari, sinó també els resultats d’una analítica de sang… L’Ajuntament no  informa sobre si es continuen fent aquestes preguntes.

De les dones es vol saber tot i res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s