50 posts i a la recerca del plaer d’escriure’n més!

Em dono un copet a l’esquena perquè he fet 50 posts! Per mi una xifra important de reflexió sobre la figura de la dona en aquest món. Gràcies a totes les persones que heu llegit Mulier Sapiens i heu compartit la informació que us ha sembla rellevant. Em doneu molta energia per seguir escrivint i observant què genera el gènere. Dedico aquest post cinquantè a totes les dones que se cerquen i a la persona meravellosa que tinc al costat que sap llegir-me el pensament.

A més, aquest bloc, ha passat a formar part de la Bloquesfera de Dones en Xarxa, on compartiré espai amb dones magnífiques i crítiques com a Mulier Sapiens sindicada! Quina alegria! Moltes gràcies!

http://www.donesenxarxa.cat/bloquesfera-general?lang=ca

Aquest és l’article de la setmana:

Membres de CIU i del PP de la Diputació de Barcelona han censurat la paraula ‘plaer’ del nom d’una exposició de L’Associació de Casals de Joves de Catalunya (ACJ) pretenent que es canviï el nom original: “La recerca del plaer” per “La recerca sense riscos”. El nom ha incomodat tant que han informat que si no el canvien no seguiran en el catàleg. Això no és una anècdota, és molt greu!

Aquesta exposició itinerant està pensada per a treballar temes de sexualitat amb joves des de la perspectiva del plaer lligat a la responsabilitat, amb un to obert i distès. El passat mes de maig, però, l’ACJ va rebre una trucada de la Diputació instant al canvi de nom. L’exposició ha estat elaborada mitjançant un procés obert i participatiu dels Casals de Joves de Catalunya, i ha estat utilitzada per moltes entitats com centres de joventut, ajuntaments o organitzacions com el Consell de Joventut de Barcelona (CJB). De fet, des del mateix CJB es considera que cal donar una visió positiva sobre el plaer, i no associar-lo a pràctiques de risc, i demanen a la Diputació que es retracti d’aquesta posició totalment retrògrada i que mantingui al catàleg la mostra i el nom original de l’exposició. Ja veurem què passa…

Aquesta mala notícia l’enllaço amb la reflexió sobre què és la sensualitat?, quan una persona irradia sensualitat i per què?. Aquest concepte es troba a l’interior i a l’exterior de la persona, i és molt subjectiu. Incorpora tots els sentits, fins i tot l’espiritualitat, però sovint se la fa servir per vendre determinats productes perquè la dona sensual provoca l’atracció o reacció emocional d’una altra persona (mirada masculina sexualitzada). El poder sensual interior prové dels pensaments, dels sentiments, del magnetisme i de la personalitat, quan existeix una harmonia interna que et fa sentir en confiança i a gust amb la teva forma de relacionar-te podem dir que som sensuals internament, però d’això no ens n’ensenyen, i patim un dèficit femení generalitzat de sensualitat-positiva-emocional.

          

Si la tendència de parlar de sexualitat, afectivitat i sensualitat està distorsionada i censurada és molt difícil arribar a fer cap recerca de res, tot i que quan realment caldria revisar què ens estan venent i de quina manera, ningú fa cap trucada instant a canvis o… no seguiran en el “catàleg social”

Com diuen Els Amics de les Arts a la cançó de “Carnaval” …

<<…i creus que és injust però no ho dius a ningú…>>”

6 thoughts on “50 posts i a la recerca del plaer d’escriure’n més!

 1. Moltes felicitats pels 50 posts (déu n’hi do!) i per formar part de la Bloquesfera de Dones en Xarxa!! La teva alegria també és la dels teus lectxrs, de ben segur. Rep un altre copet a l’esquena -des del carinyo, és clar.

  M'agrada

  • Moltíssimes gràcies Albert!
   La gentbloguera de fa anys li semblarà una xifra minúscula, però per a mi és tot un repta i m’anima molt a no abandonar aquesta carrera virtual per posar els punts sobre les i. Espero oferir continguts atractius pels homes i que entre uns i altres reflexionem sobre el món en el que vivim que no sempre ens fa costat.
   Una abraçada i gràcies de nou!

   M'agrada

 2. Moltes felicitats!
  La quantitat és important però la qualitat és el que fa que la gent esperi que passi una setmana més per llegir-te 🙂
  El plaer porta massa temps sent un tema tabú. Justament per això s’hauria d’educar a la joventut perquè sàpiga que hi ha molta diferència entre plaer i risc.
  Potser que això s’hauria d’explicar també a la gent de CIU i del PP; no hi ha exposicions per als/a les membres de la Diputació?
  I gràcies per això…

  M'agrada

  • Hola palíndrom! Quin nom tan bonic! A mi m’agrada: Català, a l’atac!
   Estaria molt bé una expo per les persones que han censurat aquest nom, o una altra cosa més impactant… no s’adonen que estan fent polítiques de tractar el jovent com a buros, i això passarà factura, una factura amb un IVA molt elevat… però això mereixeria molts altres posts…

   Gràcies pel teu missatge i els teus ànims, jo des del meu raconet sapiens lluito per trencar tabús, de propis i d’aliens, això no ha fet més que començar!
   Una abraçada! 😀

   M'agrada

 3. Moltes felicitats!

  Ja que estem de celebracions et deixe un tema de Silvio Rodríguez que és pura ironía respecte a la situació de menyspreu que han patit -i pateixen- moltes dones. Una crítica a la tradició.

  Si ho penses…

  ¿Cançons inspirades en dones? Moltes. ¿Cançons feministes? Algunes ¿Cançons que ridiculitzen el masclisme i ataquen al patriarcat? Menys ¿I creades per hòmes? Encara menys.

  Aquest tema -panorama musical i feminisme- donaria per confeccionar un bon post ( en realitat, és una empentadeta per a que no deixes d´escriure el post nº 51, 52,53…o el que siga…).

  M'agrada

  • Hola!
   Moltíssimes gràcies per la teva resposta i per aquesta cançó que ja m’he escoltat vàries vegades. No la coneixia, i tal i com has dit, val molt la pena buscar experiències musicals feministes. Aquest cap de setmana m’hi poso!
   Segeixo escrivint i compartint modestament una mica de crítica, una mica de mirall, un raconet sapiens per pensar, per avançar.
   M’alegro de no ser la única, és més, n’hi ha tantes de dones que han manifestat, d’una o altra manera, les injustícies que es cometen contra nosaltres que sóc un granet més de sorra en aquesta platja, però un granet de sorra brillant que enlluerna quan li dóna el sol!
   Una abraçada! 🙂

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s